„Cum navighez cu un velier?”

„Mi-am dorit întotdeauna să merg cu un yacht”

„Cum pot începe să fac sailing? Cum învăț să merg cu vele?

De câte ori ți-ai spus în minte aceste lucruri?

La 4Sail.ro auzim aceste fraze extrem de des, aproape zilnic.  Dar nu lăsăm pe nimeni fără răspuns, iar acesta este simplu: învață să navighezi în 4 pași.

Învață navigația cu velierul în 4 pași simpli cu 4Sail

Nu trebuie să-ți cumperi o barcă, un velier sau să înveți o limbă străină, sau să îți schimbi complet garderoba pentru a te înfrupta din plăcerile sailingului.

Pur și simplu, poți să decizi chiar tu cât de bogată, intensă sau lungă trebuie să fie această experiență

  • Primul pas: Începe ușor

Cursul nautic 4Sail pentru velier

La finalul acestui curs, vei înțelege cum funcționează o ambarcațiune, manevrele necesare pentru a conduce o ambarcațiune cu vele și terminologia de bază în sailing.

Nu doar că vei obține maximum din timpul petrecut pe apă, dar vei putea de asemenea să iei parte activ la magia navigației cu vele!

Cum învăț să navighez cu un velier?

  • Pasul doi: Înscrie-te la cursul 4Sail
Formular de înscriere la cursul de sailing 4Sail

Pentru a obține un loc pe velier la urmatorul curs de sailing trebuie să completezi formularul de înscriere. Iar pentru ca experiența să fie completă, oferim și posibilitatea de a petrece o noapte la bordul velierului școlii.

  • Pasul trei: Citește, documentează-te
Citește despre principiile fundamentale ale sailingului

Dacă vrei să te pregătești din timp și să îți construiești o cultură teoretică solidă de sailing, 4Sail îți pune la dispoziție, în format digital întregul suport de curs, precum și o serie de lucrări sau alte recomandări din bibliografia națională și internațională. Majoritatea lucrărilor sunt ilustrate cu desene și fotografii și reprezintă o cale ideală de a începe să înțelegi tainele navigației cu vele.

Cum învăț să navighez cu un velier?

  • Pasul patru: Hai pe mare!
Înveți bazele navigației cu vele

Sailingul înseamnă altceva pentru fiecare. La 4Sail am înțeles că a învăța să navighezi cu vele reprezintă doar începutul unei relații cu un stil de viață care dă dependență. Unde te va duce sailingul? Noi avem unele idei, dar cel mai important lucru este cum vezi tu sailingul.

La bordul unui yacht cu vele de 38 de picioare alături de instructorii 4Sail vei începe să descoperi treptat tainele navigației. Timp de două zile se va sta pe apă, cu excepția pauzelor de masă și somn, cât de mult posibil va permite vremea și starea echipajului.

După o scurtă recapitulare a teoriei despre construcția ambarcațiunii, marinarie și meteorologie se vor face câteva probe practice de amarare, acostare și manevre pe mal.

Nu vei deveni expert în noduri, dar vei învăța să faci cîteva noduri marinărești de bază, modul cum se leagă/dezleagă ambarcațiunea de la cheu, precum și noțiuni despre pregătirea bărcii  și a echipajului înainte de plecare sau înainte de acostare.

Vei descoperi mai întâi elementele cele mai importante din construcția ambarcațiunii. Se va intra apoi în noțiuni de marinărie, în urma cărora vei înțelege cum funcționează fiecare manevră (școtă, fungă), termenii de navigație, orientarea pe zi și noapte.

Pentru aprofundarea cunoștințelor fiecare cursant trece pe rând la fiecare post de pe barcă. Treptat vei înțelege modul cum se guvernează un velier propulsat de motor și apoi de vânt. După două zile voltele, ampanările și alte manevre necesare guvernării ambarcațiunii nu vor mai avea secrete.

Acumulează experiență în navigația cu velierul alături de 4Sail

Navigația cu vele este un proces de învățare care practic nu se termină niciodată.

Noi am înțeles asta și oferim posibilitatea de a face practică pe velierele noastre sau pe ambarcațiuni închiriate atât în România cât și în Grecia.

De asemenea, instructorii 4Sail te pot asista  la primele ieșiri pe mare în calitate de skipper.

Call Now ButtonSuna pt. mai multe detalii

Conectați-vă cu datele de autentificare

Ați uitat datele dvs.?